Suomen arvokkaimmat yritykset

Esittelyssä Suomen arvokkaimpia yrityksiä.

Katso videot tai lue esittelyteksit niiden alapuolelta. Katso osa 1 ja osa 2 myös Tiktokissa.

Tiedätkö mitkä ovat Suomen arvokkaimmat yritykset ja mitä ne tekevät? Mä kerron sulle.  

1. Nordea – Markkina-arvo 41,46 mrd € 

Nordea on Pohjoismaiden suurin yleispankki. Se tarjoaa käytännössä kaikkia mahdollisia pankki ja finanssipalveluita, kaiken kokoisille asiakkaille. Yhteensä heillä on kotitalousasiakkaita yli 10 miljoonaa.  

2. Neste – Markkina-arvo 38,58 mrd € 

Neste on energiayhtiö, joka jalostaa erilaisia öljytuotteita ja se on yksi maailman johtavista biopolttoaineiden tuottajista. Omien sanojensa mukaan Neste tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen vastaiseen kamppailuun ja kiertotalouden vauhdittamiseen. 

3. Kone – Markkina-arvo 37,21 mrd €  

Kone valmistaa hissejä, liukuportaita ja automaattiovia sekä tarjoaa niille kunnossapitoratkaisuja. Koneen missio on tehdä kaupungeista parempia paikkoja elää ja sen visiona on luoda paras käyttäjäkokemus.  

4. Nokia – Markkina-arvo 29,54 mrd € 

Nokia tarjoaa erilaisia verkkoinfrastruktuurin ratkaisuja etenkin operaattoreille ja internet-toimijoille. Se pyrkii vauhdittamaan digitalisaatiota kaikilla toimialoilla ja sen toiminta keskittyy kriittisiin verkkoihin ja 5G:hen.  

5. Sampo – Markkina-arvo 24,25 mrd €  

Sampo on vakuutus- ja sijoitustoimintaa harjoittava finanssikonserni. Konserniin kuuluu esimerkiksi If ja Mandatum Life. Se omistaa merkittävän osuuden myös Nordeasta.  

6. Fortum – Markkina-arvo 23,23 mrd € 

Fortum on suomalainen energiayhtiö ja kooltaan se on Pohjoismaiden suurin. Se tuottaa ja myy sähköä sekä tarjoaa erilaisia kaupunkiratkaisuja, kuten kierrätys- ja jätepalveluita. Sen liiketoiminta keskittyy etenkin Keski-Eurooppaan ja Pohjoismaihin.  

Suurin osa Fortumin liikevaihdosta ja tuloksesta tulee sen Uniper tytäryhtiöltä.  

7. UPM-Kymmene – Markkina-arvo 18,46 mrd € 

UPM on suomalainen metsäteollisuus- ja biomateriaaliyhtiö. Se tuottaa esimerkiksi paperia, sellua ja vaneria. Yhtiön strategia pohjautuu uusiutuvista raaka-aineista tehtyihin kierrätettäviin tuotteisiin.  

UPM on Suomen toiseksi suurin sähköntuottaja ja se on yksi maailman suurimmista tarratuottajista. Yhtiöllä on toimintaa yli 45 eri maassa. 

8. Stora Enso – Markkina-arvo 13,43 mrd € 

Stora Enso on suomalais-ruotsalainen uusiutuvien materiaalien yhtiö. Se toimittaa pakkaus-, biomateriaali-, puu- ja paperiteollisuuden tuotteita maailmanlaajuisesti.

Toimintaa sillä on yli 35 maassa. 

9. Kesko – Markkina-arvo 12,70 mrd € 

Kesko on tukku- ja vähittäiskauppaa harjoittava konserni. Sillä on toimintaa päivittäistavara-, rauta- sekä autokaupan muodossa. Kesko ja itsenäiset K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, johon kuuluu noin 1 800 kauppaa Pohjoismaissa ja Itä-Euroopassa.  

K-ryhmä on Pohjois-Euroopan suurimpia kaupanalan toimijoita.   

10. Elisa – Markkina-arvo 9,03 mrd € 

Elisa on tietoliikennealan yritys, joka palvelee niin kuluttajia kuin yrityksiä. Se on Suomen johtava mobiilioperaattori ja markkinakakkonen Virossa. Yhteensä liittymäasiakkaita sillä on yli 6 miljoonaa. 

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *