Suomen arvokkaimmat yritykset

Esittelyssä Suomen arvokkaimpia yrityksiä.

Katso videot tai lue esittelyteksit niiden alapuolelta. Katso osa 1 ja osa 2 myös Tiktokissa.

Tiedätkö mitkä ovat Suomen arvokkaimmat yritykset ja mitä ne tekevät? Mä kerron sulle.  

1. Nordea – Markkina-arvo 41,46 mrd € 

Nordea on Pohjoismaiden suurin yleispankki. Se tarjoaa käytännössä kaikkia mahdollisia pankki ja finanssipalveluita, kaiken kokoisille asiakkaille. Yhteensä heillä on kotitalousasiakkaita yli 10 miljoonaa.  

Tutustu Nordeaan tarkemmin.

2. Neste – Markkina-arvo 38,58 mrd € 

Neste on energiayhtiö, joka jalostaa erilaisia öljytuotteita ja se on yksi maailman johtavista biopolttoaineiden tuottajista. Omien sanojensa mukaan Neste tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen vastaiseen kamppailuun ja kiertotalouden vauhdittamiseen. 

Tutustu Nesteeseen tarkemmin.

3. Kone – Markkina-arvo 37,21 mrd €  

Kone valmistaa hissejä, liukuportaita ja automaattiovia sekä tarjoaa niille kunnossapitoratkaisuja. Koneen missio on tehdä kaupungeista parempia paikkoja elää ja sen visiona on luoda paras käyttäjäkokemus.  

Tutustu Koneseen tarkemmin.

Syövätkö kulut tuottojasi?

Selvitä kuinka paljon kulut todellisuudessa maksavat sinulle

4. Nokia – Markkina-arvo 29,54 mrd € 

Nokia tarjoaa erilaisia verkkoinfrastruktuurin ratkaisuja etenkin operaattoreille ja internet-toimijoille. Se pyrkii vauhdittamaan digitalisaatiota kaikilla toimialoilla ja sen toiminta keskittyy kriittisiin verkkoihin ja 5G:hen.  

Tutustu Nokiaan tarkemmin.

5. Sampo – Markkina-arvo 24,25 mrd €  

Sampo on vakuutus- ja sijoitustoimintaa harjoittava finanssikonserni. Konserniin kuuluu esimerkiksi If ja Mandatum Life. Se omistaa merkittävän osuuden myös Nordeasta.  

Tutustu Sampoon tarkemmin.

6. Fortum – Markkina-arvo 23,23 mrd € 

Fortum on suomalainen energiayhtiö ja kooltaan se on Pohjoismaiden suurin. Se tuottaa ja myy sähköä sekä tarjoaa erilaisia kaupunkiratkaisuja, kuten kierrätys- ja jätepalveluita. Sen liiketoiminta keskittyy etenkin Keski-Eurooppaan ja Pohjoismaihin.  

Suurin osa Fortumin liikevaihdosta ja tuloksesta tulee sen Uniper tytäryhtiöltä.

Tutustu Fortumiin tarkemmin.

7. UPM-Kymmene – Markkina-arvo 18,46 mrd € 

UPM on suomalainen metsäteollisuus- ja biomateriaaliyhtiö. Se tuottaa esimerkiksi paperia, sellua ja vaneria. Yhtiön strategia pohjautuu uusiutuvista raaka-aineista tehtyihin kierrätettäviin tuotteisiin.  

UPM on Suomen toiseksi suurin sähköntuottaja ja se on yksi maailman suurimmista tarratuottajista. Yhtiöllä on toimintaa yli 45 eri maassa. 

8. Stora Enso – Markkina-arvo 13,43 mrd € 

Stora Enso on suomalais-ruotsalainen uusiutuvien materiaalien yhtiö. Se toimittaa pakkaus-, biomateriaali-, puu- ja paperiteollisuuden tuotteita maailmanlaajuisesti.

Toimintaa sillä on yli 35 maassa. 

9. Kesko – Markkina-arvo 12,70 mrd € 

Kesko on tukku- ja vähittäiskauppaa harjoittava konserni. Sillä on toimintaa päivittäistavara-, rauta- sekä autokaupan muodossa. Kesko ja itsenäiset K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, johon kuuluu noin 1 800 kauppaa Pohjoismaissa ja Itä-Euroopassa.  

K-ryhmä on Pohjois-Euroopan suurimpia kaupanalan toimijoita.   

10. Elisa – Markkina-arvo 9,03 mrd € 

Elisa on tietoliikennealan yritys, joka palvelee niin kuluttajia kuin yrityksiä. Se on Suomen johtava mobiilioperaattori ja markkinakakkonen Virossa. Yhteensä liittymäasiakkaita sillä on yli 6 miljoonaa. 

Similar Posts