Kuinka arvokas Apple oikeasti on?

Tarkastelussa maailman arvokkain yritys, Apple. Videolla käydään läpi kuinka arvokas Apple oikeasti on ja sitä verrataan kaikkiin pohjoismaiden pörssiyrityksiin.

Katso video tai lue teksti sen alta. Voit katsoa videon myös TikTokissa.

Apple on maailman arvokkain yhtiö, mutta kuinka arvokas se oikeasti on? 

Sen markkina arvo on 2 464 miljardia dollaria.   

Vertailun vuoksi kaikkien suomalaisten pörssiyhtiöiden yhteenlaskettu arvo on noin 384 miljardia dollaria.  

Tämä sisältää kaikki tunnetut suomalaiset suuryritykset kuten Nokian, Nesteen ja Koneen. Ja silti niiden arvo on vain noin 15% Applen arvosta. 

Norjalaisten pörssiyritysten arvo taas on noin 371 miljardia ja Tanskassa luku on jo huomattavasti suurempi noin 639 miljardia dollaria.  

Ruotsissa ylitetään jo melkein tuhannen miljardin raja, sillä ruotsalaisten pörssilistattujen yritysten arvo on 977 miljardia.  

Jos lisätään vielä Islannin noin 14 miljardin arvoiset pörssiyhtiöt ja otetaan tarkasteluun kaikki Pohjoismaalaiset pörssiyritykset, saadaan niiden yhteenlasketuksi markkina-arvoksi 2 384 miljardia dollaria. Edelleen jäädään Applesta jälkeen.  

Mikäli lisätään kaupan päälle vielä Baltian maiden eli Viron, Latvian ja Liettuan pörssiyritykset, päästään 2 396 miljardiin dollariin.  

Tämä luku on edelleen noin 68 miljardia vähemmän kuin Applen markkina-arvo. Vastaavalla summalla pyöritetään koko Suomen valtiota noin vuoden ajan (Valtion budjetti 2020 oli 57,6 miljardia euroa).  

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *